30 maart 2024 21:00

De derde helft 2.0

Vooraf dacht ik dat er maar weinig activiteiten dit weekend  bij VSW vielen te bespeuren. Hoe bedrogen kwam ik uit. Wat betreft het voetballende deel was dat ook zo, want alleen het tweede tiem kwam in actie deze zaterdag.

Daarnaast was er echter een activiteit die te maken had met de Pasen, namelijk het inmiddels bekende samengestelde paasontbijt, voor ieder wat wils, alleen of voor het hele gezin. Hebben ze zelfs op 1e Paasdag ’s morgens eitjes gekookt voor het paasontbijt en deze konden worden opgehaald of zelfs bezorgd. Hoe mooi wil je het hebben. En dit allemaal gerealiseerd door vele vrijwilligers van VSW. Netjes hoor.

De wedstrijd van het tweede tiem was er één met twee gezichten, of beter gezegd van twee helften, nu is dat normaal al zo, maar deze middag was het overduidelijk.
Na twee minuten werd onze aanvoerder van deze middag ongelooflijk onderuit geschoffeld in de zestienmeter, een loepzuivere strafschop, maar de leidsman had het lef niet om de strafschop toe te kennen. Jammer.
VSW had in de eerste helft echt wel het betere van het spel, wat resulteerde in de 1-0 door “onze jongen”, wel in tweede instantie, maar doelpunt is een doelpunt. Na een aantal aanvallende acties moest hij toch wel even recupereren. Is ook wel logisch, hij is op de terugweg van een vervelende blessure. De voetballer van de eerste helft was in mijn ogen toch echt wel “Max”, gaat steeds beter voetballen en kan in beeld komen bij ons aller eerste. De communicatie lijkt ook steeds beter te gaan.

Wat er in de rust mis is gegaan bij het tweede tiem is nog steeds onduidelijk, maar in de 46e minuut was het pardoes 1-2 voor Zwolsche Boys 6. Diegene die de afstandsbediening van het scorebord bediende in de eerste helft zag de bui waarschijnlijk al hangen en ging in de rust aan de toog van het dorpshuis zitten en bleef daar zitten waardoor het een tijd lang gewoon 1-1 op het scorebord bleef. Het werd uiteindelijk wel geregeld, maar toch.
Iedereen stond elkaar maar een beetje aan te kijken en nog geen zes minuten later was het al 1-3, wat een droefenis. VSW is nog een paar keer voor het vijandelijke doel geweest maar konden geen potten breken. Eind van het liedje was dat het tweede tiem met 1-5 aan de broek kreeg, het laatste doelpunt van Zwolsche Boys was wel van uitzonderlijke schoonheid. De doelman van dienst had echter geen schuld, misschien een beetje bij het derde doelpunt, maar hij is normaal veldspeler, dus er viel hem eigenlijk niets te verwijten.

De doelman van vorig weekend, eigenlijk ook een veldspeler, die het tegen ZAC 9 best goed deed, was dit weekend met “zorgverlof”, zo’n familiedingetje. Maar de veldspelers lieten het in de tweede helft collectief afweten, zelfs de nummer 17, de vaste nummer 8 die vocaal niet echt aanwezig was (zijn we niet gewend van hem, zijn dochter ook niet trouwens) en die kleine kale (volgens een Boys speler) konden de kar niet echt meer trekken.
Maar het is zeker dat ze er de volgende wedstrijd weer staan, zo’n tiem is het ook wel weer.

De tweede helft was er zo één dat de aandacht verslapte bij de toeschouwers, moeders waren lekker met elkaar aan het keuvelen, af en toe moest er een kind uit de hekken worden gehaald voordat er ongelukken konden gebeuren. De Ronde van Vlaanderen dreigde ook nog uitgebreid aan de orde te komen. Zo’n tweede helft was het dus.

Aankomende zaterdag weer een compleet programma, kies uw favoriete wedstrijd uit