VSW 2 begint met overwinning

VSW 2 – Go Ahead Kampen 7 2-1 (1-0)

In de afgelopen 9 seizoenen dat VSW 2 bestaat is het team elke zomer wel enigszins aan verandering onderhevig geweest. En als we terug kijken naar hoe het team 9 jaar geleden begon, is de conclusie al snel dat er nog maar een paar jongens bij zitten die er helemaal aan het begin ook bij waren. Door de jaren heen kunnen we gerust stellen dat de ene passant wat meer indruk heeft gemaakt dan de andere. Zo kent iedereen nog wel de namen van Bart, Richard, de gebroeders Aalbersberg en Robert. Maar wat te denken van namen als Rufus, Ruben Homminga, Colin en Janjaap? Dan zult u al iets dieper moeten graven in uw geheugen, schat ik zo in.

Waarom ik hier aan moest denken? Afgelopen seizoen overkwam het VSW 2 net iets te vaak (zeg maar gerust: heel veel te vaak) dat we een beroep moesten doen op spelers van buiten onze selectie. Laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat ze ons keer op keer uit de brand hielpen op zaterdag, maar wanneer je aan het begin van het seizoen een selectie samenstelt hoop je het toch vooral met die jongens te gaan doen in het aankomende seizoen. Dat liep afgelopen voetbaljaargang dus niet helemaal zoals we hadden gehoopt. En toen we ook nog eens hoorden dat Roel, Robert en Bram aan het einde van het afgelopen seizoen gingen stoppen was het rekensommetje gauw gemaakt. Iedereen sprak zijn sociale omgeving aan en toen ging het opeens hard, want bij het sluiten van de transferdeadline waren we 7 aanwinsten rijker. Met nieuwe spelers luisterend naar de namen Rubben, Ruben, Peter Bruintjes jr. (terwijl er ook al een senior rond loopt) en Frank (terwijl Frank Schweinsteiger al sinds mensenheugenis rondloopt in ons team) hebben we het onszelf voor de communicatie in het veld in elk geval niet echt makkelijker gemaakt.

Echter betekende deze 7 aanwinsten wel een selectie van maar liefst 25 man voor het nieuwe seizoen. Een aantal waarbij je toch mag aannemen dat je niet meer in de problemen zou mogen komen.

Niets bleek minder waar, want de 3 bekerwedstrijden werden alweer in verrassende samenstelling gespeeld. Laten we het er maar op houden dat dit 3 mooie oefenpotjes waren, voordat het seizoen echt los zou barsten.

En dat gebeurde afgelopen zaterdag om 12u, thuis op een uitgestorven sportpark, waar zelfs het dorpshuis, spijtig genoeg, al niet meer de moeite neemt om de deuren te openen rond onze wedstrijden…

De tegenstander was Go Ahead Kampen 7.

Ook afgelopen week was het schrapen om 11 man op papier te krijgen voor deze wedstrijd, maar gelukkig werden we deze week uit de brand geholpen door de 35-plussers Chris Lode, Dennis de Boer en Luc Steenbergen, waarvoor dank!

De eerste helft kenmerkte zich door een groot overwicht voor VSW, met levensgrote kansen, maar de ene kans na de andere werd op onbegrijpelijke wijze om zeep geholpen. Zo misten Maarten, Chiljon en Chris kansen die ze normaal gesproken zeker zouden verzilveren. De kans op een vervelende counter ligt dan altijd op de loer, maar gelukkig was het ook niet aan Go Ahead besteed om de paar kansen die ze kregen binnen te werken. En zo leek de eerste helft op een 0-0 af te gaan stevenen en zou de 10 minuten staking in verband met de onweer het enige hoogtepunt worden. Gelukkig wist Maarten hier niet al te lang voor rust als nog verandering in te brengen: op aangeven van Wietse (die zich in de eerste wedstrijden van het seizoen lijkt te ontwikkelingen als nieuwe assisten-koning) wist hij de bal langs de doelman van de bezoekers te werken en zo VSW als nog met een 1-0 voorsprong te laten rusten.

In rust moesten we helaas wat omzettingen doen. Timon verliet ons al naar 45 minuten (nee, Go Ahead, niet omdat hij een speler van VSW 1 is en mee moest met het eerste, maar omdat hij moest werken) en dat leek ons in de 2de helft aardig parten te spelen.

Timon was degene die in de eerste helft makkelijk een balletje voorin wist vast te houden zodat de rest de tijd had om bij te sluiten. Zonder hem waren de rollen in de 2de helft omgedraaid. Elke bal naar voren waren we snel kwijt en gevolg daarvan was dat we onder grote druk kwamen te staan. Go Ahead drong aan en, ondanks dat ze niet overdreven grote kansen wisten te creëren, maakten ze wel degelijk aanspraak op minimaal een gelijkmaker.

En die viel uiteindelijk ook. Een schot vanaf de zijkant van de 16 meter, die Paul niet helemaal zag aankomen viel net aan de goede kant van de paal binnen: 1-1.

Op dat moment leken we nog een heet laatste kwartiertje tegemoet te gaan. Hoe prettig is het dan dat Wietse juist op dat moment de juist pass diep weet te geven op Chris. En Chris zou Chris niet zijn als hij met de bal aan de voet bijna de gehele helft van de tegenstander over wist te steken, de verdedigers van de tegenstander vertwijfeld achterlatend en op koelbloedige wijze de 2-1 wist te maken.

We kunnen gerust zeggen: precies op het juiste moment, want op dat moment leek het verzet van Go Ahead gebroken (op 1 goede kans na, die op geweldige manier gered werd door Paul) en konden we relatief rustig de wedstrijd uitspelen.

Een goed begin van de competitie dus. 1 gespeeld, 3 punten.

Laten we hopen dat we volgende week uit in Hasselt voldoende spelers op de been weten te brengen om deze goede start een passend vervolg te geven!


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen